Acht redenen waarom Richard de Mos op 50 moet staan

1.Richard de Mos spreekt duidelijke taal: hij vindt kwesties niet ‘afkeurenswaardig’ of ‘hoogst verwerpelijk’. Nee, hij is het gewoon ‘zat’. Richard heeft weinig tekst nodig om uitleg te geven over moeilijke begrippen. Hij zegt gewoon tegen Geert: ‘Geen flauwekul, zet De Mos op vijf-nul!’  Om met Bleker te spreken: ‘De Mos heeft tijdens de debatten een duidelijke inbreng, soms prozaïsch’. Het is allemaal heel simpel: ‘biologisch is biologisch’.  Om Richard te begrijpen hoef je niet gestudeerd te hebben, al beweren boze tongen dat hij een intellectueel verleden heeft.

2. Richard is een constructief Kamerlid. Dit blijkt uit zijn eigen site: http://www.houddemosindekamer.nu/ En als Hans Wiegel, Joop Atsma én Henk Bleker dit zeggen, dan is het waar.

3. In tegenstelling tot enkele partijgenoten is Richard niet gewelddadig, pist niet in brievenbussen, is geen sympatisant van rechtsextremistische groeperingen en heeft geen drankprobleem. Ja oké, hij is ooit  in opspraak geweest vanwege het verfraaien van zijn CV. Maar dat doen we allemaal wel eens. 

4. Ook is Richard grappig en origineel. Een begrip als ‘hardleerse allochtone broodgooier’ lijkt zo uit de mond van een cabaretier te komen. Ook het KNMI beschrijven als ‘klimaatalarmisten’ en makers van ‘propagandistische plaatjesboeken’ klinkt komisch. Maar het is toch echt Richard die deze woorden heeft laten optekenen.

5. Richard is een ‘echte’ PVV’er. Niet iemand die boos wegloopt, om zich heen gaat slaan of zich afsplitst als hij zijn zin niet krijgt. Of uit is op zetelroof. Nee, ‘eens een PVV’er, altijd een PVV’er’.

6. Richard is bovendien een echte Oranjefan. En een rasoptimist, hoewel hij met de zinsnede ‘De Partij voor de Vrijheid vindt het belangrijk dat de Oranjesupporters komende zomer veilig kunnen genieten van de overwinningen van het Nederlands Elftal’ laat zien dat zijn kwaliteiten niet liggen in het voorspellen van voetbaluitslagen. Alert als deze Oranjesupporter is, waarschuwt hij dat het ‘niet allemaal rozengeur en maneschijn is, daar in Oekraïne’. Richard wil Nederlandse supporters beschermen tegen ‘hotels die in bezit zijn van de maffia’ en ‘onmenselijke omgang met zwerfhonden die er zijn’.  Dat hij ook fervent ADO-fan is, is hem bij deze vergeven.

7. Richard is praktisch. Geen eurocrisis en buitenlandse ellendigheid. Nee, een einde aan de CO2-opslag, weg met de windenergie en Matsoe Matsoe moet blijven! Ook voor het dijkenprobleem heeft Richard meteen een praktische oplossing klaar.

8. Buiten alles is Richard een echt mens. Geen onberispelijk Kamerlid, maar een gewoon iemand zoals u en ik die af en toe blundert, maar te goeder trouw is. Zoals dit weblog eerder meldde: ‘Hoe kan Richard de Mos het ooit kwaad bedoelen?’ http://vrij-zinnig.nl/wp/2012/04/19/de-therapeutische-eenvoud-van-richard-de-mos/

Kortom, bezorg Geert een volle mailbox en zet Richard op 50! Mailen kan via http://www.houddemosindekamer.nu/

6 Responses to Geen flauwekul, zet De Mos op vijf-nul!

 1. jasper s says:

  Pf. Die opmerkingen over Oekraine zijn wel lachen. Als Moldavie en Servie te overleven is lukt Oekraine ook wel.
  Nouja tenzij je meerdere malen per week te voet alleen naar je hotel loopt. Maargoed dat moet je in diverse wijken van Amsterdam ook niet proberen als ik de PVV hoor. Anders vraag ik me toch af hoe die andere supporters dit gedaan hebben. OF misschien moet je uitkijken met revolutionaire kleuren…
  Die waarschuwing over de vrouwen lijkt me trouwens wel terecht. Het is erg moeilijk om daar vanaf te blijven. Al loopt er genoeg moois op straat hoor. Moet je wel Rusisch spreken alleen…

 2. Lisa says:

  Hij heeft zeker een punt. En ook mbt een aantal andere kwesties onderscheidt Richard de Mos zich wat mij betreft zeker op een positieve manier door zijn heldere taalgebruik en praktische aanpak. Met zijn visie op natuur en milieu ben ik het dan weer minder eens..

  • jasper s says:

   Over andere zaken laat ik me nu niet uit. Ik had het puur over de Oekraine. Kun je dit toelichten? Doen andere landen dit ook zo´n EK reisgids. Die hebben toch ook voetbalfans met een bankrekening en die best houden van een lekker mokkel enzo.
   Wat ik tot nu toe van hem gezien heb is inderdaad bijzonder duidelijk. OF het ook ergens op slaat vraag ik me soms dus wel af. Zegmaar iets met worrying about factfree politics

   • Jonas says:

    Meh. De Oekraïne is geen pretje, weet ik toevallig, op meerdere punten dan alleen de mensenrechten. Prima vakantieland hoor, daar niet van. Het is trouwens niet alsof het de schuld van de bevolking is dat het nog corrupter is dan Rusland. Maar zaken goedpraten en politieke gevangenen vrijlaten als er een EK aankomt/is is natuurlijk vreemd. Hoewel het natuurlijk prima is dat die gevangenen eens worden vrijgelaten, maar een structureler oplossing zou mijn voorkeur hebben.

    Wat betreft 8. dat zouden meer mensen mogen doen. Jammer dat ‘echt mens’ zijn in de Kamer dan weer met name betekent dat je vooral dom mag zijn.

 3. Lisa says:

  ‘Mossiaanse vrienden en fans Bedankt!’, aldus Richard op zijn site: http://www.houddemosindekamer.nu/

  Helaas, het is hem niet gelukt duwer van de PVV-lijst te worden.

 4. jasper s says:

  Als ik die verhandeling van de Mos goed herriner dan ging het hem voor de Oekraine vooral om het EK. Dus mijn reactie sowieso.
  Dat de overheid metname op politiek terrein een bende is ben ik het volmondig mee eens. Denk alleen niet dat dit zo´n PVV speerpunt is. Dat zou te pro Europa zijn en bovendien hebben Henk en Ingrid er niks aan als PVV internationale mensenrechten boven NEderlandsbelang (op korte termijn) stelt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.