Wat bedoelt de VVD met haar nieuwe poster? Dat ze niet voor hoofddoeken kiest? Of dat ze er voor kiest het woord niet te gebruiken… door het op gigantische posters af te drukken?

foto door Maarten Venhovens

Stel nou dat er op de poster had gestaan:
[  ] Christenhonden
[  ] Vieze homo’s
[x] Vrijheid blijheid

Dan kan de boodschap nog goed bedoeld zijn, je maakt termen waar mensen zich onprettig bij voelen salonfähig. Geen intrinsiek goedbedoelend mens zou zijn boodschap zo verpakken.

Begrijp me niet verkeerd, mensen moeten elkaar kunnen/mogen kwetsen, maar het is onsjiek. Een normale partij weet beter. De VVD laat zich voor de zoveelste keer voor het PVV karretje spannen.

Normaal. doen. begint. bij. jezelf.

Stelletje pannekoeken.

 

* Liever had Joep de poster niet onder aandacht gebracht, laat staan het geven van de aanvullende onsmakelijke voorbeelden. Maar de kwalijkheid van dit soort rechts-populistische acties moet besproken. Iemand een pannekoek noemen moet overigens altijd kunnen, iedereen is wel eens een pannekoek.

Tagged with:
 

6 Responses to PVV-light poster

 1. Arno says:

  Volgens mij maakt de VVD hier extreem duidelijk NIET te kiezen voor dit woord. Maar…

  Het opnemen voor de hoofddoek: waarom is een hoofddoek hier ineens géén symbool meer van vrouwenonderdrukking waar het dat in landen als Turkije juist wél is? Of is vrouwenonderdrukking alleen een probleem als het onderdrukte non-islamitische vrouwen zijn?

  • Je plaat slaat over Arno 😉 Deze discussie hebben we hier al gevoerd: http://vrij-zinnig.nl/wp/2017/02/21/le-pen-had-best-een-beetje-gelijk/

   TL;DR: vrouwen vertellen welke kleding ze moeten dragen, of niet mogen dragen is beide onderdrukkend en moet bestreden worden.

   Turkije is als seculiere staat opgericht waar men religieuze uitingen in de openbare ruimte wilde tegengaan als ik me niet vergis. Dat niet hetzelfde als een kledingstuk 1-op-1 koppelen aan onderdrukking. Ook zit Turkije er overigens wel eens naast als het op persoonlijke vrijheden aankomt 😉

   Wat niet wil zeggen dat mannen die vrouwen zeggen dat ze hoofddoeken moeten dragen niet bestreden moeten worden, net als opvattingen als de jouwe moeten die wel degelijk bestreden worden 😉

 2. Arno says:

  Haha maar ook jouw plaat slaat over… 🙂 Ik ben bang dat we het hier gewoon nooit eens over gaan worden. Ik vind een hoofddoek geen gewoon kledingsstuk. Ik vind het een soort verplichte, zichtbare kuisheidsgordel en een symbool van inferioriteit voor de vrouw.

  Natuurlijk zit Turkije er vaak naast qua vrijheden. Het was een redelijk vrij land, helaas is het sinds de ErdoTurk op de troon van het sultanaat zit er niet bepaald beter op geworden. Meer hoofddoeken, meer onderdrukking, meer islam en meer vervolging/marteling zonder proces of bewijs.

  Tevens blijf ik erbij dat net als Carthago ook Groenlinksige opvattingen bestreden dienen te worden 😉 (op op z’n minst uitgedaagd)

 3. Frank says:

  Is het problem hier niet dat twee (nu drie) atheïstische (?) mannen proberen te bepalen wanneer een hoofddoek al dan niet onderdrukking is? Wellicht is de oplossing om vrouwen zelf te laten aangeven wanneer ze de hoofddoek vrijwillig dragen of wanneer het uit plichtsbesef gebeurd. Een standpoint dat een hoofddoek intrinsiek beoordeeld kan worden, los van sociale context, lijkt me onhoudbaar.

 4. Arno says:

  Als die vrouwen echt vrij zouden zijn te kiezen voor wel of geen hoofddoek was ik het helemaal met je eens. Helaas zijn ze daar niet vrij in, dat is nu juist het hele probleem met die hoofddoek (of ergere varianten). Als ze er vrij voor kozen zou ik zeggen doe maar om als je dat wil.

  Vrouwen die verplicht zijn te zeggen dat ze het uit vrije keuze doen, of op z’n minst vanaf de geboorte geindoctrineerd zijn te vinden dat het zo hoort, die gaan niet vrij zeggen dat ze hem liever afleggen. Dan worden ze in het beste geval scheef aan gekeken door de familie en sociale omgeving en in het slechtste geval gestenigd.

  Verder ben ik van mening dat iedereen overal een mening over mag hebben. En dat Carthago vernietigd moet worden natuurlijk (of ben ik te laat?) 🙂 O ja, en dat JFKlaver besteden moet worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.