“Maar liefst 39 labradors staan op het punt om gebruikt te worden in experimenten”, zo start de website freedelabradors.org. Maar liefst meer dan 130.000 mensen hebben de petitie getekend waarin werd opgeroepen onmiddellijk te STOPPEN met het ONNODIG laten lijden van de labrador. VRIJHEID  voor de dieren!!!!1!!

Een volkswoede ontstond ook toen half september een jachtopziener een paar zwijntjes had doodgeschoten die – o, ironie – even daarvoor door de brandweer uit het water waren gered. De plaatjes van schattige zwijntjes en stoere brandweermannen op het internet, deed de zaak van de jachtopziener weinig goed.

Voor veel deelnemers aan de veelbesproken Ice bucket challenge, was het ongetwijfeld even schrikken dat ze indirect een bijdrage leverden aan proefdieronderzoek.  En ook donateursgelden van de hartstichting gaan deels naar het ‘doden van honden’. Overigens gaat een ander deel van dit bedrag naar het salaris van de directeur.

Gezien de reacties op het doden van dieren is bijna niet te geloven dat in ons land toch echt dagelijks meer dan 1 miljoen dieren gedood worden. Nee, ik heb het niet over schattige honden en aapjes, maar over de jaarlijks bijna 14 miljoen varkens en 500 miljoen kippen die niet meer verder mogen leven. En de duizenden dieren die een urenlange doodsstrijd moeten leveren voordat ze het loodje leggen aan verstikkingen of levend worden gevild.

Onwetendheid? Of gewoon hypocriet?

Afbeelding door Untileveryoneisfree [CC-BY-SA-3.0], Wikimedia Commons

One Response to All animals are equal

  1. Arno says:

    Tja, een en ander heeft toch te maken met hoeveel sympathie een dier opwekt bij de mens. Ik ken bijzonder weinig vegetariers die geen mug zouden doodslaan of zilvervisjes niet zouden verdelgen. En een koe of varken heeft een minder schattig koppie dan een puppie of een kitten, dus ja.. Dus nee, niet alle dieren zijn gelijk. Ze zijn ongeveer net zo gelijk als de dieren in “The Animal Farm”..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.