In de mailbox van het secretariaat waar ik werk krijgen we wel vaker rare mailtjes, of mailtjes die niet voor ons bedoeld zijn. Meestal is dat geen enkel probleem. We mailen de afzender om te vertellen dat er een foutje is gemaakt, en we verwijderen de mail. Maar vandaag kwam er een mail binnen waar ik erg treurig en ongerust van werd.

Zoals jullie al kunnen weten hou ik er van als organisaties goed omgaan met de gegevens in hun (adressen)bestand. Dat geldt al helemaal als het om privacy-gevoelige informatie gaat. Maar vanmorgen kwam er een mail binnen van een keuringsarts, over de keuring van… laten we hem meneer X noemen. De informatie was duidelijk bedoeld voor de nieuwe werkgever van meneer X. Meneer X werkt niet bij dezelfde organisatie als ik. We kennen hem hier helemaal niet. Maar meneer X heeft een achternaam die niet zo veel voorkomt. Dus ik zou hem zo kunnen googlen. Zijn geboortedatum stond bovendien ook nog vermeld, dus dat zoekt allicht nog makkelijker.

In plaats van deze meneer te googlen heb ik maar een mail gestuurd naar de arts die de keuring heeft uitgevoerd. Ik kon nergens een algemeen mailadres of informatie over een klachtenprocedure vinden op de site van de organisatie waar die arts bij aangesloten is, dus ik heb ook de Commissie Klachtenbehandeling Aanstellingskeuringen op de hoogte gesteld.

Mocht je de illusie hebben dat je gegevens dan tenminste bij artsen wel veilig zijn: bij dezen een voorbeeld van een geval waarbij dat niet zo is.

Hester Swart

Tagged with:
 

2 Responses to De keuringsarts en het mailtje

 1. Hester says:

  En dacht je dat ze hier iets van geleerd hadden? Whahaha… dan had je het mis. Deze mail kwam vandaag binnen (ik heb de namen maar vervangen door X’en, maar het gaat hier om de keuring van een andere persoon dan in de mail van oktober):

  Goedemorgen,

  Als bijlage de keuringsuitslag van de heer X. XXX.

  Komt ook nog per gewone post.

  Groet,

  XXX

  bedrijfsarts

 2. Janos Betko says:

  Manmanman.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.