‘Reizigers balen: treinen vol bier, kots en modder’ kopte de site van RTL-Nieuws een paar dagen geleden. Met onder het bericht foto’s van reizigers over de smeerboel in de trein. RTL wist te melden dat reizigers op social media steen en been klagen over de enorme ‘teringbende’. “Met een druk weekeinde achter de rug door Koningsdag en de huldiging van Ajax is de troep erger dan ooit.” Ook voor andere media was de zooi genoeg reden om het te melden. “De staking van treinschoonmakers leidt tot steeds smerigere taferelen in treinen,” schrijft de NOS. Want ja, die troep hebben we natuurlijk te danken aan de schoonmakers die staken.

Het was inderdaad geen pretje om in de trein te zitten. Dat het aantal treinstellen gehalveerd was (het is immers vakantie) en dagjesmensen een voorliefde hebben voor reizen in de ochtend, maakte het niet beter. Bovendien was hét gespreksonderwerp van de coupe natuurlijk de rotzooi en zijn er leukere gespreksonderwerpen om verplicht naar te luisteren. Gelukkig is er op dit soort dagen altijd wel een enthousiaste kleuter aanwezig die de gesprekken overstemt met geschreeuw.

‘Nu weet ik weer waarom ik nooit met de trein ga’, verzuchtte een wat oudere dame voor me. Ze heeft natuurlijk groot gelijk. Idioot dat de NS die niets doet aan hard pratende huisvrouwen met een irritant accent. En dat gillende kleuters zijn toegestaan in de trein. Maar bovenal schandalig dat mensen hun zooi niet opruimen,zelfs als ze weten dat het niet voor ze wordt gedaan.

Lisa Westerveld heeft over het algemeen een hekel aan haar medereizigers. Ook als hun zooi wél wordt opgeruimd.

Het plaatje bij dit artikel komt van wikimedia commons.

Tagged with:
 

4 Responses to Kots in de trein

 1. Janos Betko says:

  Mooi (zij het ietwat generaliserend) stukje dat hier bij aansluit: http://www.frontaalnaakt.nl/archives/barbaren.html

 2. Arno says:

  Haha, leuk stukje om te lezen terwijl ik in zo’n vuilnisbak zit… tussen allemaal Limburgers, die zouden sowieso een NS-verbod moeten krijgen 😉

 3. Janos Betko says:

  Ik hoop het niet Arno, dan heb ik die Dodge Charger een stuk eerder nodig dan verwacht…

 4. Arno says:

  Ok ok.. dan mogen ze er wel in, maar dan niet te plat proaten 😉 (ik had gister nog een kater te verwerken, wsl had dat wat met m’n irritatie te maken..)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.