Vrouwen die hoogopgeleid zijn, een fulltime baan hebben of ambiëren en nota bene hun eigen belastingaangifte doen. Waar zijn in godsnaam die woestaantrekkelijke zorgzame huiselijke barbies gebleven?

Alles leuk en aardig hoor, die vrouwenemancipatie. Iedereen moet vooral lekker zelf weten wat ‘ie wil zijn of is. Of dat nou een vrouw is, een man, of een topman die toevallig werd geboren in het lichaam van een vrouw. Helemaal prachtig dat vrouwen tegenwoordig ook topman kunnen zijn van een grote organisatie, maar geef mij maar gewoon een ouderwetsche topvrouw! Zo-eentje die overweg kan met de stofzuiger (met dank aan Bart Smit) en er 24/7 is voor ons nageslacht en mijn avondmaal.

De eerste emancipatiegolf leverde nog wat mooie verworvenheden op. Het kiesrecht voor vrouwen vind ik daar een mooi voorbeeld van. Immers, is het aan mij als vrije man om te bepalen wat andere vrouwen willen? Nee toch? Maar met de daaropvolgende golven ging het helemaal mis, er werd korte metten gemaakt met alles dat schattig was, en de gemiddelde vrouw kreeg evenveel ballen als praatjes. Ik herinner me uit mijn jeugd de “Girl Power”-movement. Alsof vrouwen plotseling óók de vuilniszakken aan de straat zouden gaan zetten. Tegenwoordig kom je er als moderne man bijna niet meer mee weg als je géén papa-dag neemt. Geen welverdiende vrije middag met je (mannelijke) collega’s op het terras, maar een godganse dag met je snotneuzen op de step door het park. Een prima taak voor een man overigens, maar het weekend en de papadag lijken me twee verschillende momenten, waarvan de papadag toch écht voor de gecastreerde labradors onder ons bedoeld is!

Waar zijn ze toch in hemelsnaam gebleven? Die lieve zorgzame types? En dan doel ik niet op die vrouw die wel eens een blouse gestreken heeft, maar de échte toegewijde huisvrouw typetjes; met een 7 tot 20 mentaliteit. Wat heb je aan een vrouw die zelf een pot jam kan openmaken als je zelf de afwas moet doen? En ik mag dan wel soort-van vegetariër zijn, maar op zondag blijft iedereen verder met zijn snijgrage mes van het grote blok tofu af! Niets zo motiverend als een vrouw die nét iets lager opgeleid is dan haar eigen testosteronkanon, die in al zijn superioriteit vaderlijk op haar neerkijkt.

Echte mannen willen gewoon ‘veroveren’. Veel Islamitische medelanders importeren hun volgzame types via uithuwelijking of een webshop, maar dat vind ik niks! Ik wil jagen als een oerhollandsche Joran van der Sloot! Me tarzan, you Jane! Als een leeuw op zijn gewillige slachtoffer.

Gelukkig kan ik dit allemaal zeggen, want als er íémand geëmancipeerd is, dan ben ík het wel! Dat moet Paulien Derwort in ieder geval ook gedacht hebben toen ze haar blog over “echte mannen” schreef; u kent ze wel, van die ongeschoren testosteronbommetjes.

 

In werkelijkheid is Boep Jos-Coenraad een geëmancipeerd watje, die iedere ochtend braaf zijn vrouw een kopje thee op bed komt brengen nadat hij haar krant gestreken heeft.

8 Responses to Echte mannen willen zorgzame barbies

 1. Iris says:

  Haha, je hebt het echt gedaan, die uitdaging! Supergoed 🙂

 2. Arno says:

  Kom op mensen, het is maar een reclame-folder. En vrouwen hebben ook het recht om zorgtaken op zich te nemen als ze dat willen! En waarachtig: veel vrouwen willen dat.

  Vrouwen, als jullie echt je willen inzetten voor vrouwenrechten, doe dan hier maar iets aan:
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3192320/2012/02/21/Hafid-Bouazza-Wie-de-ezel-neukt-moet-leren-hinniken.dhtml

  • Laten we vooral “onze eigen soort” niet bekritiseren omdat er anderhalf jaar geleden een achterlijke moslimextremist nog veel krankzinnigere dingen zei… Dat zal helpen! Het is hier geen GeenStijl…

   En natuurlijk mag Bart Smit achterhaalde stereotypes op de jeugd – in al haar beïnvloedbaarheid – projecteren, maar evengoed mag ik aangeven dat ik dat behoorlijk 1950 vind, evenals dat ik de opvattingen van Haitham Al-Haddad wel erg 1300 vind, maar daar zullen ongetwijfeld weer andere terechte kritische stukjes over geschreven worden en gaat het hier niet om.

 3. Arno says:

  Ik kan me geen enkel stukje op deze site herinneren dat inging op de onderdrukte positie van de vrouw door de Islam. Nee, laten we vooral de grote problemen negeren en veel opshudding maken over een reclamefolder..

  • Nota bene in de tekst hierboven schrijft de auteur (ene Boep, ik ken hem verder niet): “Veel Islamitische medelanders importeren hun volgzame types via uithuwelijking of een webshop […]“. Dat mag volgens mij (hoewel ik natuurlijk niet kan spreken namens de auteur ) best worden geïnterpreteerd als een kritiek op de positie van vrouwen door een aantal aanhangers van de Islam.

   Maar ook eerder schreef Ab op deze blog over het gebrek aan respect voor vrouwen onder een significante groep Marokkaanse jongens (niet identiek aan moslimjongeren, maar toch). Om maar een concreet voorbeeld te noemen.

   Je stelt alleen een valse tegenstelling voor. Door een groot Nederlands bedrijf (Bart Smit) te bekritiseren ontkennen we nog niet dat er ook andere, veel grotere, problemen zijn. Dat zou betekenen dat we alleen nog maar over oorlog, verkrachting en moord mogen praten.

   Aan een speelgoedwinkel, waarvan veel mensen hun kinderen door de folders laten bladeren, mogen we echter wel wat hogere eisen stellen dan aan een geïmporteerde haatbaard (die ook door veel moslims wordt bekritiseerd) waar we verder geen zaken mee doen.

 4. Karel says:

  De progressief vindt het altijd lastig wanneer twee van zijn favoriete onderdrukte groepen in conflict komen. Meestal worden dit soort situaties daarom zoveel mogelijk genegeerd, maar als er toch partij gekozen moet worden krijg je vaak interessante redeneringen. Toch klopt het beeld dat je wil schetsen niet meer zo, Arno. Tegenwoordig kiest men altijd de kant van de vrouw of de homo in dit soort conflicten. Kritiek op bepaalde kanten van de Islam valt vandaag de dag zelfs binnen de marges van geaccepteerde meningen. Dat was volgens mij 10 jaar geleden wel anders, maar ik begrijp nog niet zo goed wat die verschuiving veroorzaakt heeft. Het lijkt erop dat het anno 2013 belangrijker is om je als feminist en anti-seksist te profileren dan als anti-racist.

  (Anti-racist? Ja, want laten we eerlijk zijn: ook al kan iedereen moslim worden, het constante verdedigen van de uiterst reactionaire Islam door de progressief heeft vooral als doel zichzelf op de borst te kloppen als anti-racist. Respect voor religie kan geen verklaring zijn, want wanneer de vrouwonvriendelijke SGP weer eens in het nieuws komt staat de progressieve tent meteen op z’n kop.)

  Wat betreft Bart Smit, die adverteren met het oog op winstmaximalisatie. Blijkbaar zijn het toch vooral meisjes die geinteresseerd zijn in huishoudelijk speelgoed. Voor mensen die het bestaan van hormonen erkennen is dat geen verrassing, maar voor de postmoderne gendernihilist is het schijnbaar moeilijk te verkroppen. Het zou me niet eens verbazen als Bart Smit in hun marketingonderzoek het potentiele winstverlies dankzij het voorspelbare commentaar van “geëmancipeerd” Nederland gewoon mee heeft gewogen. En alsnog geprojecteerd hebben dat het winstgevender is om toch maar zo te adverteren.

  Hmm, we zijn dus nog niet zo ver op de neerwaartse spiraal van maatschappelijke krankzinnigheid als Zweden. Nog even flink doorbloggen jongens (en meisjes), we komen er wel! 😀

  • J8)st says:

   Bart Smit adverteert met het oog op winstmaximalisatie. Klopt. Maar dat is nog niet echt een legitimatie van seksisme, toch?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.