Olifanten flaneren door Drachten” jubelt de Drachtster Courant. Op de bijgaande foto’s zie je een “verzorger” met een prikstok. Het is een ordinaire reclamestunt van circus Renz en het werkt.

Onder #Drachten gaat het  gros van de tweets over olifanten. Vrijwel alle wandelende comapatiënten vinden het dierenleed bijzonder lollig.

Als het aan het aantredende kabinet ligt dan is het goddank de laatste keer dat een dergelijk barbaars tafereel plaats kan vinden. Hopelijk pakken ze een beetje door. Een olifant is een majestueus dier dat beter verdient dan met een prikstok door de koopgoot gepord te worden. Het is verdomde jammer dat je dergelijke spierkolossen helemaal murw kunt beuken, dat je ze gehoorzaam kunt martelen.

Circussen claimen een educatieve functie te hebben maar uit deze exercitie blijkt het tegendeel. Het is hersenloos volksvermaak. In plaats van respect voor de natuur bij te brengen is de boodschap van circussen dat alles ondergeschikt is aan onze ziekelijke hang naar entertainment. Het is bijna jammer dat er geen doden zijn gevallen. De diersoort mens kan namelijk wel wat ontzag voor natuurkrachten gebruiken. Helaas voelen we ons heer en meester over alles. Daarom is het jammer dat geen van de olifanten is losgebroken. We gokken met onze toekomst en de toekomst van de planeet, we plegen roofbouw en we doen alsof dat maar eeuwig kan doorgaan. Het is betreurenswaardig dat olifanten niet beseffen dat nietige mensjes makkelijk dood te stampen zijn.

Door Petra Kramer. Dit weblog verscheen eerder op Drachten dichtbij

Tagged with:
 

8 Responses to Dierenwelzijn en volksgezondheid zijn ondergeschikt aan dom volksvermaak

 1. Sander says:

  Die doodswens is een beetje overbodig… Er hoeft niemand dood om respect voor dieren te laten groeien…

 2. Nijn says:

  @ Sander: daar heb je denk ik wel gelijk in. Maar misschien moeten we ons dan afvragen hoe we dat wèl bereiken?

 3. Petra says:

  Er hoeft van mij ook niemand dood. Wat ik wilde schetsen is dat circussen niet alleen met dierenlevens spelen maar ook met mensenlevens. Onder het blogje op drachten.dichtbij staat een filmpje van een boze olifant in Zuid-Afrika die een auto omduwt. Zoiets had gisteren in Drachten ook kunnen gebeuren, dat was het punt dat ik ermee wil maken.

  • Frans says:

   @Petra: Barbaars? Kom, kom, je kan ook beren op de weg zien, of hoe je van een mug een olifant maakt.

   • jasper s says:

    Ik denk bepaalt niet dat het gedoe en gespeel met de olifant er ar bij hoort en dat commentaar muggen ziften is.

    Olifanten zijn behoorlijk intelligente dieren. En als mensen zo in een circus wereden behandeld was iedereen allang aan het schreeuwen of die zogenaamde verzorgers aub de doodstraf konden krijgen in langzaam marteling. Nu het een dier betref da flink wat kan bevatten en er wat minder bekend uitziet vind men he wel best en maakt ze van een mug een olifant?
    Nee ik dacht het niet. De uitdrukking hij heeft een geheugen van een olifant bestaat niet voor niks. Deze dieren hoor echt met elkar over de steppe te lopen en zijn al genoeg misbruikt.

    En verder volgens mij begrijpen ze best dat ze een mens kunnen plat stampen. Geweld is alleen niet hun ding en ze weten dat ze dan nog harder op hun kop krijgen. Het zijn zeer vrede lievende dieren en geen roofdieren als wij.

 4. Arno says:

  Jemig echt, mensen dood wensen omdat je olifanten zielig vindt? Je kan discussieren over dierenwelzijn maar jij slaat extreem door richting fundamentalisme. Door op deze door te slaan ontstaat geen discussie, maar diskwalificeer je jezelf volledig. Of preek je hier vooral voor je eigen achterban?

 5. Hi! I just wanted to ask if you ever have any trouble with hackers?
  My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing many months of
  hard work due to no data backup. Do you have any solutions to stop hackers?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.