– kijk uit! satire! –

 

Het hoger onderwijs wordt in het nieuwe regeerakkoord uitgekleed. De ov-kaart wordt op slinkse manier wegbezuinigd en met het verdwijnen van de basisbeurs verdwijnt de toegankelijkheid van het hoger onderwijs. De Landelijke Overleggroep Fracties ziet echter genoeg redenen om zich te verheugen. LOF-coördinator Olga Wessels: “Een ontoegankelijk hoger onderwijs waarvan de kwaliteit zwaar onder de maat is, is nog steeds een hoger onderwijs. Naast uitkleden had men de studenten ook nog kunnen dwingen hun ingewanden dan wel ledematen te verkopen. Hier is bewust niet voor gekozen – dat vinden wij uiterst sociaal.”

Na zorgvuldige bestudering van het regeerakkoord dat vandaag werd gepresenteerd, zijn Anna Grebenchtchikova en Olga Wessels van de Landelijk Overleggroep Fracties (LOF) tot de conclusie gekomen dat het regeerakkoord bejubeld moet worden. Nergens in het akkoord staat dat het recht op studeren volledig wordt afgeschaft. Ook mogen onderwijsinstellingen blijven voortbestaan. Hoewel er voor tweede studies nog steeds instellingscollegegeld blijft gelden, mogen eerste studies gewoon nog voor wettelijk collegegeld gedaan worden. “Het allerbelangrijkst is dat studeren in Nederland nog steeds mag.” aldus Anna Grebenchtchikova. “Als je bedenkt hoeveel men had kunnen besparen door van alle studenten werkslaven te maken die de nieuwe provincie Noord zouden kunnen ontwikkelen, dan vind ik dat we in onze handjes mogen knijpen dat onze regering ons nog bestaansrecht gunt.”

Het LOF prijst de VVD en PvdA om de toekomstgerichtheid van het regeerakkoord. De schouders van studenten zullen straks zware lasten moeten dragen – zij moeten immers de woningmarkt weer aan de gang krijgen en de lasten van de vergrijzing dragen. Met onvoldoende investeringen in het hoger onderwijs en een armzalige kortingskaart voor het openbaar vervoer worden studenten goed voorbereid op deze toekomst.

Anna Grebenchtchikova (Landelijk Overleggroep Fracties.)

Tagged with:
 

One Response to LOF blij verrast met regeerakkoord

  1. jasper s says:

    Ik wil met dit artikel de staatsecretaris /minister over hoger onderwijs succes wensen. Halbe Volgt Mark (leerrechten ofwel extra collegeld ) op. Het bashen van studenten staat dus synoniem voor een grote toekomst binnen de Partij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.