De PVV is een democratisch gekozen partij, maar controle door een achterban, daar houden ze niet zo van. Maar dat is ook niet nodig:  ‘De achterban van de PVV wil geen democratisering binnen de PVV‘, aldus Oege Bakker (die ooit kandidaat was voor de Provinciale Staten en voor de Eerste Kamer) in NRC Handelsblad.

“De achterban van de PVV is niet geïnteresseerd in een ledenvereniging, en heeft dus geen behoefte om deel te nemen, direct of indirect, aan de politieke discussies binnen de PVV. Hero Brinkman heeft dus – helaas – ongelijk in zijn pogingen om de PVV te democratiseren en Geert Wilders lijkt in het gelijk gesteld te worden met zijn beslissing om de PVV te handhaven als een partij met slechts één lid, namelijk Geert Wilders.”

Huh? Had de PVV een democratische vereniging dan waar de achterban lid van kon worden? Heb ik dat gemist? Wat vindt Geert Wilders daar dan van?

Uit het artikel: Geert Wilders liet bij de oprichting van de VvPVV in april al weten niets te voelen voor de vereniging. “Ze doen maar”, zei hij.

Ze doen maar? Dat klinkt niet als Geert Wilders. Wat staat erover op de website van de PVV?

De Partij voor de Vrijheid hecht eraan te verklaren geen relatie te hebben met de “Vereniging voor de PVV”. Het betreft hier een initiatief van een tweetal mensen dat is afgewezen voor functies binnen de PVV wegens gebrek aan kwaliteit.

Geert Wilders: “Iedereen heeft het recht een vereniging op te zetten. Daar willen wij niet intreden. Wel vragen wij ons af of het juridisch in de haak is dat derden gebruik maken van onze merknaam, dus PVV. Dat laten we uitzoeken. Onze fractie heeft eerder besloten niet over te stappen op een ledenstructuur, dus dat is niet aan de orde.”

Hé? Wat vreeeeemd dat niemand die de partij wilde democratiseren hier actief lid van werd! Ondanks deze serieuze poging de kiezers bij de partij te betrekken! Relevanter misschien nog, wat voor status heeft de uitspraak van een afgekeurde EK en PS kandidaat die zelfstandig een democratisch verenigingetje rond de PVV opricht?

Als dit daadwerkelijk de koers van de PVV is, is er wel iets vreemds aan de hand. Begrijp me niet verkeerd hoor. Ik wil best geloven dat de PVV achterban meer vertrouwt op Geert almighty dan op de rest van de PVV-achterban. Ook zal ik een andere partij niet vertellen wat zij behoort te doen. Maar als deze poging van twee afgedankte PVV’ers moet bewijzen dat er geen draagvlak voor democratisering is, dan denk ik dat de PVV haar achterban lager inschat dan dat andere partijen doen.

Tagged with:
 

2 Responses to PVV achterban gefopt met democratisering

  1. Lisa says:

    Wacht even, deze conclusie wordt getrokken door dhr. Bakker toch? Iemand die ‘ooit kandidaat was voor de Provinciale Staten en voor de Eerste Kamer’ en nu op de website worden neergezet als iemand die voor een aantal functies is afgewezen wegens ‘gebrek aan kwaliteit.’

    Volgens mij zegt vooral iets over het selectiebeleid van de PVV.

    • Joep says:

      Goed punt Lisa, ik zat daar ook al enorm mee toen ik het las, maar Oege Bakker schijnt zichzelf kandidaat te hebben willen stellen, maar is dat nooit geweest. Hij heeft nooit op een EK of provinciale staten kieslijst gestaan. Erg vreemd dat dit individu het zich vervolgens in zijn hoofd haalt om te stellen dat de missie van Hero Brinkman geen zin heeft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.