De liberale Jeanine Hennis
Schopt graag een beetje stennis
Als men komt aan wat van haar is
Zelfbeschikking of haar salaris

Maar nu Mark voor de Christ’lijke leer is
En voor de Sharia van Geert is
Blijkt dat bekering haar ideaal is
Weigert Jeanine nu wat liberaal is

4 Responses to Liberaal rijmpje

 1. Hanny says:

  Helemaal zoals het is….in 8 zinnen…!
  Helemaal mee eens Joep

 2. Lisa says:

  Het rijmpje is zeker leuk, maar ik vind de hele discussie over wat liberaal is toch een moeilijke. Ja, ik vind het bekrompen als een ambtenaar weigert om homostellen te trouwen. Toestaan dat iemand hier zijn eigen opvattingen over nahoudt en die naleeft, vind ik echter passen bij een multiculturele en tolerante maatschappij.

  Blijft natuurlijk een feit dat veel parlementariers instemmen omdat ze de partijlijn volgen, niet omdat ze achter dit standpunt staan. Jeanine Hennis was hier wel duidelijk over, wat haar een stuk sympathieker maakt dan het stemgedrag van enkele CDA’ers.

  Interessant stuk over stemgedrag van Kamerleden is trouwens te vinden in mijn favoriete gratis krantje: http://www.depers.nl/binnenland/609260/Makke-schapen-zijn-het.html

  • Joep says:

   Je valt terug op de tijdloze (maar overigens zeer interessante) discussie “hoe tolerant ben je naar intoleranten”. Ik deel je opvatting over Hennis overigens wel hoor, Huub Bellemakers had er ook al een naar mijn mening treffend stukje over geschreven hier: http://www.dejaap.nl/2011/11/16/jeaninne-hennis-is-een-heldin/ . Daarmee bedoel ik dat *als* je dan tegen je opvattingen instemt, ga het dan niet laf lopen verbloemen als Koppejan en Ferrier, maar doe het zo. Wel vraag ik me af *of* je het in zo’n geval zou moeten doen. Bij wijze van uitzondering een keer hulde voor de PVV overigens dat ze mee stemde met deze GroenLinks motie, tegen de koers van het kabinet.

   Als we bij wet bepalen, en dat lijkt me erg liberaal, dat een homohuwelijk gelijk staat aan een hetero-huwelijk, dan lijkt het me vreemd dat we ook bij wet zouden regelen dat discriminatie daarop wel is toegestaan. We zouden het toch ook niet accepteren dat een christelijke ambtenaar geen moslims of joden zou willen trouwen? Mensen zijn vrij hun leven naar dit soort waarden of seksuele voorkeuren in te vullen, en de staat en haar personeel behoort daar niet over te oordelen.

 3. Hanny says:

  Ik zou het eerder willen omdraaien.

  Voor een ambtenaar van de burgerlijke stand past in een multiculturele en tolerante maatschappij niet zozeer een eigen opvatting over wie je wel of niet wilt trouwen.
  Deze ambtenaar moet in staat zijn zich neutraal en niet discriminerend op te stellen (zie artikel 1 van de grondwet:geen discriminatie voor wat betreft godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid ras, geslacht of op welke grond dan ook.)
  Janine Hennis zou hier (als VVD-lid) achter moeten staan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.