In de afgelopen weken was het een aantal keer nieuws dat er geen nieuws was. Zoals het nieuws dat er nog niets te melden was over de ‘tocht der tochten’. Kranten werden gevuld met speculaties, programma’s met echte Friezen zoals de speciale thema-aflevering van Pauw & Witteman, die bovendien een heuse serie van het onderwerp maakten. Weermannen, rayonhoofden, the ‘Iceman’ en CDA’ers, allemaal weten ze wel iets van schaatsen af, of in ieder geval genoeg om uitgenodigd te worden.  De ‘tocht der tochten’… Waardoor heel Nederland in spanning zat. Waardoor wij ons allemaal even Fries voelden. En waardoor wij massaal teleurgesteld waren toen de Verlossende Woorden niet kwamen.

Afgelopen vrijdag hadden we gelukkig weer wat afleiding. Iets met een prins en heel veel sneeuw. Gelukkig, weer iets nieuws om reportages over te maken en kranten vol te schrijven. Tv-programma’s werden nu gevuld met mensen die verstand hebben van lawines, mensen die verstand hebben van het Koningshuis, mensen die de koningin ooit een handje hebben gegeven of gewoon willekeurige mensen met een mening. Pauw & Witteman kon weer een nieuwe thema-avond uitroepen en kwaliteitskrant De Volkskrant hield een live-blog bij waarin werd vermeld hoe laat leden van de Koninklijke familie vertrokken uit hun appartement en aankwamen in het ziekenhuis. En niet te vergeten, weer iets nieuws om over te twitteren, want #elfstedentocht en #itgietnetoan begon een beetje te vervelen. Nieuws dat er geen nieuws is over de prins na een paar dagen trouwens ook.

… Maar toen was daar de PvdA die twitterend en facebookend Nederland een nieuw onderwerp bezorgde. Job Cohen zelf offerde zich op. Waardoor we weer even zoet zijn en ons vermaken achter onze computers. Want in het copy-pasten van nieuwsberichten gaat veel tijd zitten. Om nog maar te zwijgen over het retweeten van anderen die nieuwsberichten copy-pasten. Deze tijdsbesteding duurt nog wel een paar dagen. Tot ook #PvdA #Cohen #Timmermans #Samsom #Plasterk #Asscher begint te vervelen.

Gelukkig hebben we altijd nog de PVV die als als echte volksvertegenwoordigers snel weer een nieuw onderwerp zullen bedenken.

Tagged with:
 

2 Responses to BREKEND: NOG STEEDS GEEN NIEUWS!!!1!!

  1. Irene says:

    Vergeet ook niet de komende tussenformatie waarbij we met het hele land drie weken naar een deur mogen gaan staren. Als er nou verder niets gebeurde in de wereld ok, maar volgens mij was er toch ook nog iets met Syrië, Iran etc. Hoor je ineens weinig over met deze ongein op het journaal. Ik dacht dat daar hart van Nederland voor uitgevonden was.

  2. Anne says:

    @Irene – Hart van Nederland is tegenwoordig voor de vermiste kat van de buren of een zielig kijkend stel die iets verschrikkelijks hebben meegemaakt en nu hoopt dat we ze zo zielig vinden dat we ze geld geven…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.