Een vuistregel bij presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten is dat wanneer het economisch tegenzit, de huidige president niet herkozen word. Toch zal Barack Obama herkozen worden, omdat Fox News ervoor zorgt dat kansrijke republikeinen niet meedoen.

Falende republikeinen

Er is simpelweg geen alternatief voor Obama. Stuk voor stuk vallen de kandidaten aan republikeinse zijde door de mand. In den beginne was er Michele Bachmann, heks van het Zuiden en mede-eigenaar van een kliniek waar homoseksuelen ‘genezen’ kunnen worden. Brak onder de druk van het succes. Toen was daar frontrunner Rick Perry, homofobe gouverneur/cowboy uit Texas met als belangrijkste wapenfeit het feit dat hij altijd een wapen draagt. De man wiens debatteerskills leden onder winstcijfers in de peilingen. Oeps, exit Perry. Daarna was er Herman Cain, pizzabaas en flavour of the week. Hij zette zijn campagne stop nadat een half dozijn vrouwen hem beschuldigden van seksuele intimidatie. De druppel? Een affaire die al dertien jaar duurde. Nu is er Newt Gingrich, voormalig Speaker of the House en mogelijk nog ontrouwer dan Cain. Al haalt Newt de dertien jaar niet, hij trouwt simpelweg iedere twee jaar opnieuw met een andere vrouw. De andere kandidaten maken er een sport van om hem te laten struikelen over zijn inconsistente en ‘corrupte’ verleden.

Republikeinse presidentskandidaten

 

Fox News ‘restricts talent pool’

Waarom hebben de republikeinen geen geschiktere kandidaten kunnen vinden? Het antwoord is gek genoeg Fox News. Dit conservatieve kanaal staat bekend om zijn onophoudelijke stroom desinformatie en angst, en is tevens het best bekeken kabelkanaal. De Grand Old Party dacht dat het hysterische Fox News voor hen werkte, maar eigenlijk is het andersom. Fox News is immers op zoek naar polariserende en provocerende mediasterren, niet naar geschikte politici. De republikeinse voorverkiezing win je niet langer in Iowa, maar op de bank bij Fox and friends. Daarvoor moet je wel ideologisch in lijn zijn met het gedachtegoed van Fox: de overheid is satan, christenen zijn een bedreigde minderheid, klimaatverandering bestaat niet en belastingen zorgen voor werkloosheid. Deze ideologische gleichsetzung leidde ertoe dat kansrijke republikeinen zoals Chris Christie besloten om niet mee te doen. “The talent pool got constricted,” aldus David Frum, speechschrijver onder Bush. De kandidaten die wel meedoen, zitten door Fox met standpunten opgescheept die geen meerderheid van Amerikanen aanspreken. Van dat zooitje ongeregeld kan Obama alleen maar winnen. De enkeling die toch wel meedoet zonder de zegen van Fox, libertaire veteraan Ron Paul, krijgt simpelweg geen airtime.

Slechts 42% van de Amerikanen vind dat Obama het goed doet als president, maar ze hebben liever hem dan de debielen die nu het republikeinse veld domineren. Met dank aan Fox News.

 

Lees ook: Onderzoek vertelt ons dat wanneer je op de hoogte wilt zijn van current events, je beter géén nieuws kan kijken dan Fox News.

8 Responses to Waarom Obama ook deze verkiezingen gaat winnen

 1. Paul says:

  Mooi stukje, fijne blogsite sowieso dit. Zou graag ook eens wat schrijven.
  Ironisch is het feit dat er ongelooflijk veel verwacht werd van Obama, maar dat hij ook maar 4 jaar president is en hevige veranderingen gebeuren echt niet in die paar jaar. Hij zal de geschiedenisboeken in gaan als de eerste zwarte president, maar dat wil niet meteen zeggen dat hij de grootste wereldverbeteraar moet zijn. Ik vind hem een prima president, en hij heeft wel degelijk voor ‘change’ gezorgd.(letterlijk, de zorg) Het is te hopen dat de VS zo verstandig zijn hem te herkiezen, want die republikeinen deugen van geen kanten. Die mormoon Romney heeft het ook volledig verknald met zijn ‘10.000 dollar bet’…
  Ik begrijp dat ‘land’ nog steeds niet!

  Dit is een mooie reactie op de inhumane houding van Mitt Rombley: http://www.youtube.com/watch?v=7n0F1LipKGQ

 2. AfroTure says:

  Aahh, youtube en andere sites met filmpjes zijn een no-go area hier…

  Zou iemand me een samenvatten willen geven van al het tenenkrommende in bovengenoemde links? In ruil heb ik hier een mooie poster gevonden die Tanzanianen vertelt welke soorten eten je vooral niet in combinatie met andere soorten eten moet nuttigen (zoals zetmeelrijk eten moet je niet combineren met eiwitrijk eten…), en hoe virale infecties vooral een gevolg zijn van eetgewoontes die niet conform de poster zijn.

 3. Suushi says:

  Interessant stuk, met een hoopgevende titel. 🙂

 4. jasper vs says:

  Dus als we over eeen jaar of wat geen republikein in het witte huis hebben mogen we Fox op onze blote knietjes bedanken.
  Hoop wel dat je gelijk hebt, want alnders komt er dus een fox hardliner. Vergeet niet dat MCcain als bepaalt niet briljante politicus zo´n 40% o ik meen zelfs meer van de stemmen mee had.
  Hier komt bij dat een paar Democratische staten als ondermeer calorfania dit keer met enig geluk werd gewonnen. (Er heeft lang een republikeinse gouverneur gezeten toch) En daarbij kennen de republikeinen volgens mij een hoop trouwe aanhang, waardoor een neutrale kandidaat vaak ten kost van de positie van de democraten. Nee ik vrees nog steeds voor een Al Gore scenario.

 5. Paul says:

  @AfroTure: youtubefilmpjes lijken me minder erg dan off-topicreacties… het is toch een reply? Ik zal de huisregels er eens op naslaan… nee staat er niet in.

 6. jasper vs says:

  Paul, volgens mij bedoelt hij dat hij je interessante filmpje niet kan bekijken. Dit in verband met systeem beperkingen enzo. Hij vraagt dus om een samenvatting. Athans dat maak ik ervan.

  • Paul says:

   Haha, my bad. Verkeerd geïnterpreteerd, mijn nederige excuses AfroTure.

   De strekking van het programma is dat Mitt Rombley met zijn mormoonse achtergrond verloochent met gokken (10.000 bet met een tegenstander) en dat hij eigenlijk niet als ‘mens’ wordt gezien omdat hij niet eens weet wat een pakje boter (ongeveer) kost. Het is een soort rich bastard die totaal geen feeling heeft wat betreft het leven van de doorsnee Amerikaanse burger. Niet bepaald een kanshebber dus…

 7. […] is al lang duidelijk dat Obama ook deze verkiezingen gaat winnen, maar we gaan ons eerst vermaken met de Republikeinse primaries. Afgelopen nacht was de eerste […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.