Joep Bos-Coenraad – Beroepszeurkous. Nochtans verfrissend voor een kous. Gediplomeerd chemi- en informaticus. Sociaal maar hekelt betutteling en bekrompenheid. Behoorlijk vrij en vrij behoorlijk. Awesome.

 

One Response to Joep Bos-Coenraad

 1. Jens says:

  Beste Joep,

  Aangezien het onderwerp klimaattop nog miet bij jouw blog aan de orde is een apart bericht aan jou als wetenschapper en Groen Linkser.

  Alhoewel mijn professie zo een 50 jaar zich rondom internationale handel heeft gemanifesteerd, ben ik toch altijd al (eigenlijk sinds “Het Ruimteschip Aarde”) behoorlijk geintersseerd geweest in de gevolgen van menselijk handelen op het schilletje dat ons in leven houdt.

  Vanmorgen werd ik wakker met een visioen; ik zag dat filmpje op NU voor me met de zon en de “terugkaatsende” warmte (is natuurlijk niet echt zoals het werkt, de warmte kan gewoon niet weg) door het boeikasefefect.

  Volgens mij is het zo dat nog steeds niet duidelijk is waarom de polen meer problemen lijken te hebben dan de rest van de aardkloot.

  Mijn gedachte: zou dat mischien te maken kunnen hebben met het weerspiegelende effect van sneeuw en ijs, zou dat de hoeveelheid warmte, lokaal gevangen tussen ijs en broeikasgas schil niet kunnen vergroten cq.de temperatuur verhogen?

  Als dat het geval is lijken de gemaakte afspraken in Parijs mij nog wat meer aan de te magere kant.

  (Ik ben er heilig van overtuigd dat een acute omzetting naar “renewables” met alle technisch beschikbare middelen ook economisch gezien een beste keus is)

  Met vriendelijke groet,

  Jens

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.