Gastblog door Johannes

Ja, we zien het: Nijmegen wil Dijksma! De inwoners van de oudste stad van Nederland, het Havanna aan de Waal, enz. etc. staan te springen om Sharon Dijksma als Burgemeester te mogen verwelkomen!

Volgens De Gelderlander wil Nijmegen Dijkstra, maar vindt u dat Nijmegen Dijkstra niet wil

Wat vindt de lezer van Vrij-Zinnig.nl?

Ik zou dolgelukkig zijn als Sharon Dijksma burgemeester van mijn stad zou worden!

 • Nope (77%, 85 Votes)
 • Wie is Sharon Dijksma? (21%, 23 Votes)
 • Ja (3%, 3 Votes)

Total Voters: 111

Loading ... Loading ...

4 Responses to Nijmegen wil Dijksma

 1. Herman says:

  Dat Dijksma burgemeester van Nijmegen wordt vind ik vrij onbegrijpelijk. Uit de profielschets blijkt duidelijk dat Nijmegen op zoek is naar een burgemeester die binding heeft met de stad en midden in de samenleving staat. Voor Dijksma lijkt dat geen van beiden te gelden. Voor haar sollicitatie als burgemeester van Nijmegen heeft ze voor zover ik het kan vinden nog nooit een voet op Nijmeegse bodem gezet. Hoe ze dan binding met de stad moet hebben is me niet duidelijk.

  Ook dat ze midden in de samenleving staat blijkt niet echt uit Dijksma’s c.v. Ze is haar carrière begonnen als bestuurslid van de JOVD, heeft een studie bestuurskunde gedaan en is na haar studie direct de Tweede Kamer ingegaan. Daarnaast is ze staatssecretaris geweest en heeft taken verricht binnen de PvdA. Helaas lijkt het er dus op dat Dijksma slechts ingevoerd is in de bestuurlijke werkelijkheid en nooit daadwerkelijk een voet in de echte wereld heeft gezet. Kennis van de wereld buiten het bestuurlijke lijkt me iets wat te prefereren valt als ze een band met de Nijmegenaren wil opbouwen.

  Dijksma lijkt me dus nauwelijks in de profielschets te passen. Het lijkt er meer op dat de PvdA nog iemand had waar een baantje voor gezocht werd en dat dit burgemeesterschap toevallig voorbij kwam.

  Ondanks dat het een CDA’er is, heb ik dan nog liever Hubert Bruls als burgemeester. Hij is ex-wethouder van Nijmegen en heeft voor een vakbond gewerkt, volgens zijn wikipedia-profiel. Iemand dus die een band heeft met de stad en snapt hoe de werkelijke wereld in elkaar zit.

 2. Lisa says:

  Het hele gebeuren maakt mij ook wel nieuwsgierig hoe de selectieprocedure is verlopen en waarom de keuze op Dijksma is gevallen. Heeft iemand enig idee? Dat het besluit omstreden is blijkt natuurlijk niet alleen uit de reacties vanuit inwoners, maar ook omdat het gelekt is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.